Dagliga AI genomgången (OpenAI slår tillbaka…)

Välkommen, AI-entusiaster.

OpenAI gick till hårt angrepp mot New York Times efter den uppmärksammade stämningen om upphovsrätt – med ett nytt blogginlägg som tillbakavisar anklagelserna.

Men förutom att bekämpa Times – kommer AI-ledaren att kunna övervinna den negativa allmänna uppfattningen om dess kontroversiella träningsdata? Låt oss undersöka saken…

I dagens AI-översikt:

  • OpenAI skjuter tillbaka på NYT upphovsrättsstämning
  • Volkswagen integrerar ChatGPT i bilar via röst-AI
  • Så beställer du dina matvaror med AI
  • AI avslöjar berömd målning hade andra konstnärer
  • 7 nya AI-verktyg och 4 nya AI-jobb
  • Fler nyheter om AI och teknik

OpenAI slår tillbaka mot NYT:s stämning om upphovsrätt

Genomgången: OpenAI har precis gått ut och svarat på The New York Times stämningsansökan om upphovsrättsintrång och publicerat ett blogginlägg där de försvarar sina metoder och ifrågasätter Times motiv.

Detaljerna:

OpenAI sa att NYT antog företagets erbjudna alternativ för borttagning av innehåll i augusti, men stämde fortfarande månader senare.

Bloggen hävdar också att Times valde ut uppmaningar som avsiktligt utformats för att utlösa upprepning, snarare än normal kundanvändning.

I en inlaga till Storbritanniens Communications and House Select Committee uppgav OpenAI att den nuvarande upphovsrättslagen gör det omöjligt att skapa modeller som ChatGPT utan att utnyttja sådana verk.

Varför det är viktigt: OpenAI drar upp tydliga stridslinjer mot Times stämningsansökan – men oavsett resultatet kommer den negativa allmänna uppfattningen om AI:s innehållsanvändning att vara svår att övervinna.

Volkswagen integrerar ChatGPT i bilar via röst-AI

volkswagen chat gpt

Genomgången: Volkswagen avslöjade precis att de tar med ChatGPT i nya bilmodeller genom sin IDA-röstassistent, så att förare kan använda AI-chattboten för information och underhållning handsfree.

Detaljerna:

Detta sker genom ett nytt partnerskap med Cerence, som använder sin Chat Pro-programvara för att implementera anpassade ChatGPT-fordonsintegrationer.

ChatGPT-svar kommer att returneras via IDA-assistenten som aktiveras med röst eller rattknapp.

Utrullningen kommer att starta under andra kvartalet i år på VW:s europeiska EV-modeller genom molnuppdateringar, och tekniken ”övervägs fortfarande” för de amerikanska marknaderna.

Varför det är viktigt: Volkswagen är ett annat exempel på biltillverkare som vill hålla jämna steg med den ”smarta” teknik som AI-utvecklingen för med sig – och med molnuppdateringar som verkar vara enkla att implementera kommer fler företag sannolikt att följa efter.

Så beställer du dina matvaror med AI

beställ mat med AI

Genomgången: En ny AI-funktion från leveransplattformen DoorDash låter dig nu bekvämt beställa dina matvaror bara genom att kopiera din matlista.

Tack till Olivia Moore (@omooretweets) för att du delade detta tips.

Steg för steg:

Öppna DoorDash-appen.

Klicka på fliken ”Livsmedel” och välj den butik du vill beställa från.

Klicka på knappen ”Kom igång” under avsnittet ”Har du en inköpslista?”.

Ange din inköpslista (med hjälp av naturligt språk). DoorDash skapar sedan en söksida med tillgängliga alternativ som matchar din lista för enkel beställning.

AI avslöjar att berömda målningar hade andra konstnärer

Image source: Wikimedia Commons
Image source: Wikimedia Commons

Genomgången: En ny AI-analys visar att även om det mesta i Raphaels berömda målning ”Madonna della Rosa” stämmer överens med hans stil, skiljer sig Josefs ansikte åt och har sannolikt målats av någon annan.

Detaljerna:

Forskarna tränade AI:n på verifierade Raphael-målningar för att bedöma penseldrag, färger och skuggor i mikroskopisk detalj.

De första testerna av målningen var inte entydiga – med efterföljande tester på enskilda sektioner som avslöjade inkonsekvens i ansiktet.

Forskarna hade tidigare använt AI för att bekräfta Raphaels ”de Brecy Tondo” baserat på pigmentanalys.

Varför det är viktigt: Med tanke på den nuvarande polariserande kommentaren kring AI och konst finns det en viss ironi i att AI används för att verifiera äktheten hos berömda verk. Denna forskning visar förmågan hos en tränad AI att hjälpa till på oväntade ställen.

NYA VERKTYG & JOBB

AI-verktyg

Stylar- AI-driven redigerbar bildredigerare (länk)

Rely.io- AI-förbättrad utvecklarportal med röstinteraktion (länk)

Catalyst- Strategisk plattform för nätverkande och rekommendationer (länk)

Gal 01- Personlig AI som lär sig med dig (länk)

Stripe Your GPTs– Tjäna pengar på GPT-idéer direkt med Stripe (länk)

AI-jobb

OctoML- Personal produktmarknadsföringschef (länk)

Synthesia- Senior Full Stack Engineer (länk)

Shield AI- Senior ingenjör, autonomiintegration (länk)

OpenAI- Account Executive, London på (länk)

Snabbt & Nytt

Nvidia presenterade en rad nya AI-funktioner på CES 2024, inklusive nya GeForce Super GPU:er och RTX AI laptops, Getty Images iStock-tjänst som drivs av NVIDIA Picasso, nya spelverktyg för utvecklare och användare, med mera.

Samsung tillkännagav sitt 2024 TV-sortiment på CES, med stor användning av AI, inklusive uppskalning för att konvertera innehåll till 8K, sportspårning, djupförbättring, dialogförstärkning och en OLED Glare Free-modell.

Panasonic har utvecklat REAL-AI, en ny AI för bildigenkänning som utnyttjar skillnader i utseende för att kategorisera objekt mer exakt.

En ny app gör det möjligt för användare att köra Mistral 7B lokalt på en iPhone Pro, vilket ger en tidig försmak av den personliga LLM-framtiden på enheten.

Brainchip och NVISO demonstrerade ett nytt system på CES 2024 som uppfattar ansiktsuttryck, känslor, gester och mycket mer för att autonoma enheter ska kunna interagera med människor på ett säkrare sätt.

Samsung visade upp världens första transparenta MicroLED-skärm på CES 2024, med en futuristisk, ramlös design som ser ut som ett hologram.

Niels Rouge släppte en videohandledning om hur man utbildar och distribuerar sin egen privata LLM hemma.

Loom arbetar enligt uppgift med deepfake-teknik som gör det möjligt för användare att generera video med ljud direkt från text.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *