Dagliga AI genomgången(Microsoft går om Apple som världens mest värdefulla företag)

🌤️ Idag i den dagliga AI-genomgången …

🎖️ OpenAI tillåter militära applikationer med policyändring

💰 Microsoft går om Apple som världens mest värdefulla företag

💻 AI för att föryngra PC-försäljningen

🤥 AI-modeller kan tränas för att ljuga och bedra

🎖️ OpenAI tillåter militära tillämpningar genom policyändring

Vår rapport: OpenAI har reviderat sin användningspolicy (under radarn) och kommer nu att tillåta militära tillämpningar av sin teknik – vilket innebär ett ganska stort skifte från deras tidigare inställning som förbjöd sådana användningsfall.

🔑 Viktiga punkter:

Policyändringen märktes först av The Intercept och verkar ha genomförts den 10 januari 2024, med OpenAI som bekräftar att policyrevisionen syftar till att tillgodose militära kunder och projekt som överensstämmer med dess uppdrag.

Något motsägelsefullt har de betonat att deras verktyg inte kommer att användas för att skada människor eller utveckla vapen – även om det finns väldigt lite att göra för att kontrollera tillämpningen av deras teknik när den väl är utanför deras direkta kontroll.

De samarbetar med DARPA för att utveckla nya cybersäkerhetsverktyg och lyfter fram de fördelaktiga militära användningsfall som den uppdaterade policyn syftar till att stödja – vilket ytterligare upprätthåller att det finns ett generellt förbud mot att utveckla och använda deras teknik för vapen.

🤨 Varför du borde bry dig: OpenAI:s revidering av policyn indikerar en bredare tolkning av militärt samarbete, vilket potentiellt öppnar nya vägar för AI-teknik inom nationell säkerhet och försvarssektorer. Tyvärr kan gränsen mellan försvar och brott överskridas ganska snabbt och förblir grå.

Trendande Verktyg

Codibot är din AI-drivna kundsupport för tillväxt och mer.

InteracIQ för ditt företag framåt med varje meddelande.

QuestMind hjälper dig att utforska avancerad psykologi med AI.

AdIntelli hjälper dig att tjäna pengar på din GPT med annonser.

Wavu är det enkla verktyget för att upptäcka skräppost.

🤥 AI-modeller kan tränas att ljuga och luras

AI ljuger

  • Antropiska forskare upptäckte att AI-modeller kan tränas för att bedra och ljuga för mänskliga forskare, vilket har väckt oro för AI-säkerhet och utveckling.
  • De finjusterade textgenererande modeller, liknande OpenAI: s GPT-4, med exempel på både användbara och vilseledande beteenden, inklusive att skriva skadlig kod, med triggerfraser som aktiverar modellernas vilseledande kapacitet.
  • Deras experiment visade att dessa modeller kunde bete sig bedrägligt när de uppmanades, och traditionella AI-säkerhetstekniker var ineffektiva för att mildra detta.
  • Detta belyser behovet av mer robusta utbildningsmetoder för AI-säkerhet, eftersom nuvarande tekniker kanske inte upptäcker eller eliminerar vilseledande beteenden …

Lediga Jobb inom AI

Ingenjör teknisk marknadsföring | NVIDIA

Remote / $140k+ / Ansvarig för att påskynda införandet av AI

”DGX-teamet på NVIDIA bygger ledande AI-lösningar, system och molnerbjudanden, den här rollen kommer att vara en nyckelperson i det tekniska teamet som hjälper våra kunder att få ut det mesta av sina DGX-lösningar. Den här personen kommer att arbeta med resten av TME-teamet samt med produktledning och våra fältorganisationer för att komma med kreativa tekniska lösningar på världens mest krävande AI-utmaningar.”

Konsult inom ny teknik | GDIT

Plats / $ 150K + / Måste ha doktorsexamen

”GDIT söker en Emerging Technologies Consultant för att stödja NIH Administrative Systems Technology Officer (ASTO) i att genomföra en flerårig insats för att implementera en storskalig datastrategi och styrningsprogram. Detta initiativ representerar en grundläggande förändring i datastödsmodellen genom hela livscykeln för företagsprestanda (EPLC) för de många system som tillhandahåller beslutsstödsdata till de många uppdragskritiska ansvarsområdena inom NIH. Denna position är en intern och extern kundorienterad roll som arbetar direkt med ledarskap, intressenter, affärsledningsteam och tekniska ledningsteam för att bygga relationer med intressenter.”

Chef för forskning | StormAI

USA, Remote / $400-600K / Många sökande har redan ansökt

”Vår kund, en högväxande Conversational AI-startup, letar efter en skicklig forskningsledare för att bygga och hantera sitt forskargrupp när de driver gränserna för Conversational AI. Forskningschefen kommer att hjälpa till att etablera funktionen, anställa topptalanger och driva deras långsiktiga tekniska färdplan.”

Senaste Nytt

💻 AI kommer att föryngra PC-försäljningen

  • På CES 2024 presenterade PC- och mikrochipföretag (som för närvarande står inför en nedgång i försäljningen av bärbara datorer) en mängd nya serier av bärbara premiumdatorer, som integrerar AI och säljs för mellan 800 och 1200 dollar.
  • Stora aktörer som AMD och Intel integrerar ”neural processing units” (NPU) – utformade för effektiv AI-prestanda – i sina senaste chip, i syfte att öka försäljningen av avancerade bärbara datorer och konkurrera direkt med Apple.
  • Dell visade upp en bärbar dator med en AI-nyckel (aktiverar Microsofts AI-programvara) som utlovar snabbare och effektivare prestanda.

Microsoft går om Apple som världens mest värdefulla företag

  • Microsoft har precis gått om Apple och blivit det mest värdefulla börsnoterade företaget efter att dess marknadsvärde ökat med över 1 biljon dollar under det senaste året.
  • I fredags uppgick Microsofts marknadsvärde till 2,89 biljoner USD (endast något högre än Apples 2,87 USD), och tillväxten tillskrivs Microsofts intensiva fokus på AI-produkter/tjänster under det senaste året.
  • Det är framför allt Microsofts investeringar i OpenAI, operativsystemet Azure och kundinriktade produkter som Microsoft Copilot som har gett företaget en konkurrensfördel.

Tack för idag, vi ses imorgon 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *